Siemens huurt bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus

PingProperties heeft een langjarige huurovereenkomst met Siemens gesloten voor een nieuw te realiseren bedrijfsruimte op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Siemens Smart Infrastructure, een onderdeel van Siemens, zal een deel van zijn activiteiten onderbrengen aan de Werner von Siemensstraat 49, bestaande uit 4500 m² bedrijfsruimte en 1100 m² kantoorruimte. De oplevering staat eind 2022 gepland.

Siemens komt hiermee samen met Lamboo Medical in het nieuwbouwpand met een totale omvang van 21.000 m². Met het huisvesten van deze twee bedrijven in één pand worden synergievoordelen behaald; niet alleen worden systemen van Siemens, zoals MRI-scanners, geassembleerd in de medische accommodaties van Lamboo Medical, maar ook draagt de gebouwtechniek die gebruikt wordt bij aan de duurzaamheiddoelstellingen die in het Fit-for-55 programma van de Europese Commissie zijn vastgelegd. Met oog op de krapte op de arbeidsmarkt voor technici verwacht Siemens zich met de nieuwe locatie op de Dutch Tech Campus aantrekkelijker te positioneren richting jonge technici; zij kunnen onder meer in het gebouw stage lopen en hun loopbaan starten. Samenwerking met de Haagse Hogeschool, die ook op het terrein is gehuisvest, en andere opleidingen in de regio, is daarbij van groot belang. Dergelijke samenwerkingsvoordelen sluiten aan bij de visie van de Dutch Tech Campus.

Ontwikkeling Dutch Tech Campus

Het voormalig Siemens-terrein van 13 hectare is inmiddels herontwikkeld tot een campus met een eigen identiteit en een consistente huurbezetting. Dutch Tech Campus omvat, inclusief de geplande uitbreiding, 70.000 m² vastgoed verdeeld over 11 gebouwen. Het is de thuisbasis voor technologiebedrijven als Siemens, Yunex Traffic, Topcon Europe Positioning, Reconext, Lamboo Medical, Atos Medical en WS Audiology.

Scroll naar boven