SDK Vastgoed en Amvest voegen honderden woningen toe aan Hartje Eindhoven

De combinatie van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed en ontwikkelende belegger start in maart met de bouw van project Groot Hartje.

SDK Vastgoed is onderdeel van Volker Wessels.

De 201 huurappartementen van de in totaal 264 woningen zijn gekocht door het Amvest Residential Core Fund.

Het project ligt in de populaire wijk Hartje Eindhoven, naast het Philips Stadion en zorgt voor de verbinding tussen de bruisende binnenstad en het industriële Strijp-S.

Het nieuwbouwproject Groot Hartje bestaat uit drie woonblokken met in totaal 260 appartementen en 4 stadswoningen. Van de 201 huurappartementen valt het grootste deel in het middensegment en zijn opgenomen in het Amvest Residential Core Fund. Het fonds heeft in Hartje Eindhoven al circa 500 huurappartementen in de naastgelegen zestien woonblokken in bezit. De overige 59 appartementen en 4 stadswoningen in diverse prijsklassen zijn koop.

Bijzonder aan de wijk is dat elk gebouw een naam heeft van een wereldstad met een connectie met Eindhoven. Als aanvulling op de huidige 16 gebouwen komen er drie nieuwe bij: Hartje Adelaide, Hartje Brussel en Hartje Taipei. De nieuwe wijk ligt direct naast het Philips Stadion en krijgt de vorm van een groot hart.

In maart 2022 starten de bouwwerkzaamheden door aannemer Stam + De Koning Bouw. De verwachte oplevering staat gepland in voorjaar 2024.

Scroll naar boven