Schiphol koopt vijftien luchthavenwinkels Kappé

Schiphol neemt begin volgend jaar de vijftien luchthavenwinkels van het familiebedrijf Kappé over. Kappé verkoopt cosmetica, parfums en zonnebrillen in onder meer de Etos- en See Buy Fly-winkels op Schiphol Plaza.

Beide partijen tekenden dinsdag een principeovereenkomst voor de verwerving van 100% van de aandelen. Schiphol geeft aan met de volledige overname het winkelaanbod op de luchthaven verder te willen vernieuwen. Naast een assortiment in Etos- en See Buy Fly-vestigingen, biedt Kappé zijn artikelen momenteel onder de merknamen Perfumes & Cosmetics, Drugstore en Sunglasses aan. Er werken driehonderd medewerkers bij het bedrijf.

De overname zou geen invloed hebben op het werknemersbestand. Schiphol meldt dat continuïteit voor de winkels en medewerkers centraal staat. “Kappé is al sinds 1950 één van onze commerciële partners op de luchthaven en maakt echt deel uit van het erfgoed van Schiphol”, zegt Arthur Reijnhart, directeur Commercial bij Schiphol. “De parfum-, cosmetica-, en zonnebrillenwinkels zijn een essentieel onderdeel van het winkelaanbod op Schiphol. Met deze overname willen we de winkels versterken en vernieuwen, zodat we de passagiers nog beter van dienst kunnen zijn met een aantrekkelijk aanbod.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook de ondernemingsraden van Schiphol en Kappé moeten nog instemmen.

Scroll naar boven