Savills IM investeert in winkelcentrum Enschede Zuid

Savills Investment Management (SIM), de internationale vastgoed vermogensbeheerder  heeft namens een van haar fondsen geïnvesteerd in het wijkwinkelcentrum Enschede Zuid.

De aankoopsom van het winkelcentrum bedraagt ongeveer €30 mln. De verkoper is DC vastgoed.

Het convenience centrum omvat 9.750 m² en is gelegen aan de Wesseler-Nering in Enschede. Het wijkwinkelcentrum met een kleurrijke mix van winkels is in 2018 ingrijpend gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebreid door DC Vastgoed. Het dient als het winkelcentrum voor de bewoners van de dichtbevolkte woonwijk in de directe omgeving.

Vanwege de ligging nabij de Duitse grens gaan Duitse bezoekers er ook graag winkelen. Sinds 15 december 2021 heeft multi franchiser Bun een nieuwe Albert Heijn geopend van 2.900 m². Verder bestaat het centrum uit huurders zoals, Jumbo, Pet’s Place, Big Bazar, Hema, Ter Stal, Kippie, Bakkerij Nollen en ’t Bakhuis. 

Edgar Hertog, co-head of the Netherlands bij Savills IM: ‘Dit convenience centrum is het meest dominante winkelcentrum in Enschede Zuid en is de tweede aquistitie voor het fonds in Nederland, na het Bos en Lommerplein in Amsterdam. Het centrum biedt een goede mix van landelijke winkelformules aangevuld met sterke lokale ondernemers.’

Savills Investment Management werd tijdens de aankoop geadviseerd door McDevitt (commercieel), SGS (technisch), CMS (juridisch) en KPMG (fiscaal). Verkoper DC Vastgoed werd geadviseerd door Super Vastgoed( commericeel) en  TaylorWessing (juridisch).

Scroll naar boven