Savills: Eindhoven hardst groeiende kantorenmarkt van Nederland

Eindhoven heeft naar verhouding de grootste nieuwbouwpijplijn van de G5.

Dat zegt Savills in een onderzoeksrapport, City Special Eindhoven, en dat is de reden Eindhoven tot hardst groeiende kantorenmarkt uit te roepen.

Eindhoven bouwt hard om het tekort aan hoogwaardige kantoren te dichten, aldus het onderzoeksrapport City Special Eindhoven van vastgoedadviseur Savills. De Eindhovense nieuwbouwontwikkelingen tot en met 2024 zijn goed voor maar liefst circa 126.000 m² extra kantoorruimte. Utrecht heeft een grotere pijplijn van 133.000, maar in Eindhoven is de toename in  procenten van het huidige bestand groter, namelijk 9,1%. De Rotterdamse en Haagse nieuwbouwpijplijnen bedragen respectievelijk circa 43.000 m² en 20.000 m². Ook Amsterdam heeft absoluut gezien een grotere pijplijn, namelijk 363.000 m². 

Kennedytoren en Kennedyplein 300 in Eindhoven zijn vrijwel de enige kantoren die in de afgelopen jaren door buitenlandse beleggers zijn aangekocht. 2021 was een jaar waarin buitenlandse kopers echter actiever dan ooit waren in Eindhoven. Zo werden HTCE en Bold Offices door respectievelijk Oaktree Capital/GIC en UBS gekocht tegen historisch lage aanvangsrendementen. De verkoop van HTCE is bovendien de grootste campus deal uit de Nederlandse geschiedenis: met deze transactie is ruim € 1 mrd gemoeid.

Scroll naar boven