Samenwerkingsovereenkomst voor realisatie tweede fase Hart van de Waalsprong in Nijmegen

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebieds-ontwikkelaars AM en VanWonen, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Hendriks gaat de tweede en tevens laatste fase van Hart van de Waalsprong realiseren. Dit betreft 127 woningen en 2100 m² bvo commercieel. Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn.

Hendriks gaat vier blokken realiseren: Front, Grutto, Hosta en Iberis. Deze zijn gelegen aan de zuidkant van het centrale winkelplein in Hart van de Waalsprong. In totaal gaat het om 127 woningen: 58 appartementen en 69 grondgebonden woningen. Een gedifferentieerd aanbod aan woningen en appartementen, zowel in beeld, grootte als in de plattegronden. De vier blokken bevatten daarnaast circa 2100 m² aan commerciële ruimte.

Front, Grutto, Hosta en Iberis

Front en Grutto zijn beide appartementengebouwen die gerealiseerd worden boven een aantal winkels. In beide gebouwen gaat het om een divers aanbod van 2-, 3- en 4-kamer-appartementen. Het door Monadnock architecten ontworpen Front kenmerkt zich door de 10 verdiepingen tellende toren die op de hoek van het gebouw boven het Oranje Marieplein in Hart van de Waalsprong uitsteekt. In Front worden 32 koopappartementen gerealiseerd. Grutto is een kleinschalig appartementengebouw van vier woonlagen, ontworpen door De Zwarte Hond. Hier komen 26 koopappartementen. Grutto is gesitueerd aan de zuidkant van het levendige winkelplein van Hart van de Waalsprong.

Het plan voor Hosta en Iberis omvat 69 grondgebonden, energieneutrale woningen. De woningen variëren in grootte van circa 121 m2 tot 194 m2. Bijzonder aan dit deelplan is de grote variëteit in architectuur. Vier architectenbureaus tekenden voor Hosta en Iberis: Monadnock, BRINK, Level of Detail en Korthtielens.

Duurzaam en comfortabel wonen

Bij de ontwikkeling van de woningen en appartementen Hart van de Waalsprong spelen duurzaamheid en comfort een grote rol. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming) en is er sprake van een balans-ventilatie-systeem met warmteterugwinning. Zonnepanelen leveren een bijdrage aan het terugdringen van de kosten van het stroomverbruik. Er is ook aandacht voor een gezonde, groene en natuurinclusieve leefomgeving. Zo beschikken Front en Grutto over een daktuin, worden er meerdere nestelvoorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in de gevels opgenomen en regenwater wordt niet geloosd via de riolering maar geïnfiltreerd in de grond.

Naar verwachting start de bouw eind 2022 en zal de oplevering medio 2024 plaatsvinden.

Scroll naar boven