Ruim 240 nieuwe woningen in Haarlem

In 2023 start de bouw van ruim 240 nieuwe woningen aan de Schipholweg in Haarlem.

De gemeente tekende daarvoor op donderdag 22 december een anterieure overeenkomst met ontwikkelaar OC Spaarne 1 VOF, een samenwerking van HBB Groep en Groeneweg Projekten.

Het plan voor Schipholweg 1 omvat de nieuwbouw van 243 woningen met sociale huurwoningen, midden-huurwoningen en woningen voor de vrije markt. Ook is er ruimte voor kantoren, voorzieningen en een parkeergarage. En op de zesde verdieping van een van de gebouwen komt een restaurant met terras, dat uitkijkt over het Spaarne en de stad. In de anterieure overeenkomst leggen de gemeente Haarlem en projectontwikkelaars HBB Groep en Groeneweg Projekten gezamenlijk de afspraken vast rondom de ontwikkeling van het project.

In heel Haarlem zijn plannen voor 10.000 woningen. Ruim een derde daarvan komt in of vlakbij Schalkwijk.

Twee nieuwe gebouwen

Op de kop van de Schipholweg, waar nu nog het Bruynzeel- of Fluorgebouw staat, komen twee nieuwe gebouwen. Aan de Schipholweg 1 komt een hoger gebouw met 179 appartementen, voorzieningen in de plint, plekken om te werken en een restaurant met terras op de zesde verdieping. Aan de J.J. Hamelinkstraat 17-45 ontwikkelt HBB Groep het lagere, duurzame gebouw met 64 sociale huurwoningen en een parkeerkelder. Dit gebouw heeft een vriendelijke uitstraling door het gebruik van hout dat de overgang vormt naar de Slachthuisbuurt. Elan Wonen gaat de sociale huurwoningen afnemen en verhuren.

De gemeente geeft de vergunning naar verwachting rond de zomer van 2023 af, waarna de verdere bouwvoorbereiding zal worden opgepakt. De prognose is dat de bouw in de tweede helft van 2023 start.

 

 

Scroll naar boven