Rotterdam opent Startbouwregeling voor ontwikkelaars en corporaties

Sinds vrijdag kunnen ontwikkelaars en corporaties voor het bouwen van betaalbare woningen de Startbouwregeling Rotterdam aanvragen.

De gemeente heeft € 10 mln gereserveerd om bouwprojecten met woningen in het middensegment die dreigen stil te vallen, een financiële stimulans te geven. Vlak voor de zomer tekende de gemeente Rotterdam samen met 50 marktpartijen een Doorbouwakkoord. Onderdeel van dit akkoord is de Startbouwregeling Rotterdam.

De Startbouwregeling stimuleert het bouwen van woningen in het middensegment. Om aanspraak te kunnen maken op een bijdrage van maximaal € 5000 per te bouwen woning dienen projecten te voldoen aan een aantal randvoorwaarden. Zo moet er een omgevingsvergunning zijn aangevraagd, moet er op korte termijn gestart worden met de bouw en geldt de regeling alleen voor nieuwbouwprojecten in het middensegment.

De regeling eindigt zodra het volledige beschikbare bedrag is uitgekeerd en loopt door tot uiterlijk juni 2025. De Startbouwregeling Rotterdam loopt tot 22 september 2023. Door de regeling nu open te stellen is het mogelijk om een koppeling te maken met de Startbouw Impuls van het Rijk.

 

Scroll naar boven