Rotterdam Delfshaven krijgt er 38 sociale huurwoningen bij

De bouw van Schans II Oud, een nieuw complex van 38 sociale huurwoningen aan de Schans en 2e Schansstraat in de Rotterdamse wijk Delfshaven, is onlangs van start gegaan.

Schans II Oud krijgt 6 tweekamerwoningen, 7 driekamerwoningen, 7 vierkamerwoningen en 18 studio’s. Oplevering vindt naar verwachting plaats in november 2024. De woningen krijgen een individuele warmtepomp en vloerverwarming en het dak wordt uitgerust met zonnepanelen.

In het door bouwbedrijf De Langen & Van den Berg te bouwen complex, komen verschillende typen woningen -van studio’s tot 4-kamerwoningen- geschikt voor verschillende doelgroepen. Groosman Architecten heeft in haar ontwerp rekening gehouden met het historische karakter van Delfshaven.

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder verrichtte samen met de Rotterdamse wethouder voor Klimaat Bouwen en Wonen Chantal Zeegers de symbolische openingshandeling. “Dit is een omgeving met een indrukwekkende geschiedenis, ook waar het gaat om wonen”, zegt Santos Bakker. “We bouwen hier woningen volgens de hoogste standaarden van duurzaamheid en comfort, maar wel in de zo karakteristieke vooroorlogse ontwerpstijl. We dragen daarmee niet alleen bij aan het toekomstige woongenot van huurders, maar ook aan het behoud van uitstraling van deze bijzondere wijk.”

Wethouder Chantal Zeegers voegt toe: “We bouwen natuurlijk voor de toekomst en het is mooi te zien hoe dit in Delfshaven gebeurt met oog voor historie. Met deze comfortabele en energie-efficiënte woningen maken we een duurzame sprong voorwaarts, terwijl we het erfgoed van Delfshaven koesteren.”

Scroll naar boven