Rochdale realiseert The Rock in Amsterdam

Woningcorporatie Rochdale en aannemer Bébouw Midreth hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van The Rock in Amsterdam.

The Rock wordt een gebouw met 68 sociale huurappartementen en een ouder–kindcentrum (OKC) in de Weespertrekvaartbuurt in Amsterdam.

In juli 2021 sloot Rochdale al een exclusiviteitsovereenkomst met de gemeente Amsterdam voor de bouw van het gemengde woningcomplex. The Rock zal verrijzen op kavel 1B van Weespertrekvaartbuurt-Midden, naast het Bajeskwartier. Het gebouw krijgt twee woontorens met 20 gezinswoningen en 48 jongerenwoningen. Op de begane grond wordt in opdracht van de gemeente Amsterdam een OKC van 650 m² gerealiseerd. Het gebouw is een ontwerp van Atelier Puuur uit Amsterdam.

The Rock wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt aansluiting op een collectief systeem voor warmte/koude-opslag. Op de daken komen zonnepanelen. De luchtbehandeling van de appartementen gaat met een gemeenschappelijke warmteterugwin-installatie. Het gebouw wordt op diverse plekken voorzien van groen aan de gevel en krijgt op verschillende niveaus daktuinen om water vast te houden. 

Het gebouw is een mooie combinatie van bedrijvigheid in de plint en wonen daarboven. Het OKC krijgt een prettige indeling, met openbare functies aan de straat en de kantoren die gegroepeerd zijn rondom een inpandige patio. Voor de ontwikkeling en realisatie van het OKC heeft  Rochdale een ‘turn-key overeenkomst’ met de gemeente gesloten.

De start bouw van het complex staat gepland voor de tweede helft van 2022. De oplevering wordt begin 2024 verwacht.

Scroll naar boven