Rochdale realiseert 205 huurwoningen in Amstelkwartier

In opdracht van Rochdale gaat Hillen & Roosen 205 sociale huurwoningen, een opvangplek voor uithuisgeplaatste jongeren en 13 studio’s voor tienermoeders bouwen in de zuidwesthoek van het Amstelkwartier.

De bouw gaat halverwege 2023 van start, de oplevering is eind 2025. In oktober 2021 werd de bouwenvelop-overeenkomst getekend.

Het project van Rochdale betreft Kavel 8B in de zuidwesthoek van het Amstelkwartier. De kavel is omsloten door de Meermontkade, de Amstelstroomlaan (met toekomstige brug over de Duivendrechtsevaart) en de Rademakersstraat. De 205 sociale huurwoningen die hier komen zijn met name bedoeld voor kleine gezinnen, één- en tweepersoonshuishoudens en starters. Enkele woningen zijn bestemd voor grotere gezinnen. Daarnaast is een ruimte van 150 m²  met vijf slaapkamers gepland voor uithuisgeplaatste jongeren. Verder komen er 13 studio’s voor tienermoeders plus 4 woningen voor vrijwilligers die deze moeders ondersteunen.

De ruimtes voor uithuisgeplaatste jongeren en tienermoeders worden in nauwe afstemming met stichting Levvel en stichting Timon ontwikkeld en gerealiseerd. Bij de oplevering verhuurt Rochdale de ruimten aan deze maatschappelijke organisaties. Het architectonisch ontwerp van de gebouwen wordt gemaakt door Kenk Architecten en Zecc Architecten.

Amstelkwartier
Hillen & Roosen, onderdeel van Hemubo, is gespecialiseerd in binnenstedelijke nieuwbouw op complexe bouwlocaties. Amstelkwartier is een relatief grote ontwikkellocatie aan de Amstel, tussen Spaklerweg en Duivendrechtsevaart. Het wordt een gevarieerde groene buurt om te wonen, te werken en te recreëren. Kenmerkend zijn het park en de monumentale panden van de voormalige Zuidergasfabriek. Amstelkwartier ligt aan de bocht van de Amstel in Amsterdam Oost. In drie fases komen hier zo’n 3300 woningen. Fase 1 (1650 woningen) is al opgeleverd. Fase 2 is nu in ontwikkeling en betreft 800 woningen: 40% sociale huur, 40% middenhuur en 20% dure huur en koop. Fase 3 volgt hierna.

Scroll naar boven