Rochdale koopt laatste appartementen Houthavenkade Zaandam

Rochdale en Porten Houthavenkade hebben een koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van 81 appartementen in het middenhuur segment, de laatste van het project Houthavenkade Zaandam.

Rochdale had in eerste instantie de intentie om alleen 213 sociale huurwoningen te kopen, maar heeft tijdens het aankoopproces besloten tot de aankoop van deze additionele appartementen. Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: ‘Naast de 213 sociale huurwoningen neemt Rochdale in deze centraal gelegen, duurzame woonwijk nu ook 81 woningen in het middensegment voor haar rekening. Want ook het goed huisvesten van politieagenten, onderwijzers en verplegend personeel vinden wij heel belangrijk.’

Eerder dit jaar kocht het Bouwinvest Healthcare Fund 108 zorgwoningen van Porten Houthavenkade, een samenwerking tussen Porten Development en Ten Brinke. Die woningen zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen. Bijna driekwart hiervan wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Project Houthavenkade
Het bedrijventerrein aan de Houthavenkade in Zaandam maakt plaats voor een duurzame woonwijk met 710 appartementen, met in totaal 45.500 m² gebruiksoppervlak. De wijk ligt op loopafstand van het station en wordt grotendeels autoluw. Parkeren kan onder de daktuinen en er kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige deelauto’s.

De woonwijk vormt straks de verbindende schakel tussen de Havenbuurt, Het Eiland en de Russische Buurt en daarmee een entree naar het centrum. Het ontwerp is gemaakt door architect Van Aken CAE en is geïnspireerd op de havenhistorie van Zaandam. Er komt een insteekhaven voor passanten, grenzend aan horeca, evenals een waterplein dat moet dienen als ontmoetingsplek.

Scroll naar boven