Rijsterborgh pakt vrijesectorwoningen uit planontwikkeling Elan Wonen

Particuliere belegger Rijsterborgh neemt het vrijesector-gedeelte in zijn portefeuille op van de 297 nieuwe woningen die woningcorporatie Elan Wonen in de planning heeft.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 17,5 mln. Het gaat om 43 woningen, te weten 38 appartementen en 5 eengezinswoningen. Deze woningen zijn gelegen aan de Clothildestraat in Haarlem.

Het gehele project, Hamelink geheten, omvat de realisatie van 198 sociale huurwoningen, 20 woon-werkwoningen, 43 vrijesectorhuurwoningen, 25 koopwoningen en zorgappartementen.

Elan Wonen liet vier verouderde blokken aan de J.J. Hamelinkstraat slopen en heeft zo plaatsgemaakt voor de bouw van 297 nieuwe woningen.

A++ en wko

De bouw van dit project, die in het eerste kwartaal van 2022 van start is gegaan, wordt uitgevoerd door Hillen & Roosen. De duurzame woningen hebben een energielabel A++ en zijn voorzien van een wko-systeem. Naar verwachting zullen de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Verkoper Elan Wonen is commercieel geadviseerd door JLL en juridisch bijgestaan door Houthoff. Koper Rijsterborgh is commercieel geadviseerd door Valkering & Co. en juridisch door Dentons. 

Scroll naar boven