Red ontwikkelt multi-tenant kantoor in Amsterdam

Red Company ontwikkelt een nieuw next-generation kantoor in Amsterdam. IBM is de eerste huurder.

In het nieuwe Think District, langs de A10 in de Riekerpolder in Amsterdam, ontwikkelt Red Company een nieuw kantoorgebouw van 35.000 m², volledig gericht op duurzaamheid en de gezondheid van de gebruikers. Het multi-tenant gebouw, waarin IBM de initiërende huurder is, krijgt een groot atrium en diverse verschillende voorzieningen en collectieve ruimtes, zoals een executive meeting center, koffiebar, restaurant, lecture hall, gym, yoga & meditatie ruimten en andere sociale functies. In samenwerking met landschapsarchitect Steven Delva van Delva Landscape Architecture & Urbanism wordt het gebouw dusdanig ontworpen dat het stadspark doorvloeit in en op het gebouw.

De combinatie van natuurlijk licht, de goede luchtkwaliteit, groen en de faciliteiten zoals een gym en meditatieruimten maakt van het kantoor een gezonde werkomgeving. Het gebouw is ontworpen voor Breeam Outstanding, Well Platinum en WiredScore-certificaten. Door de hoge duurzaamheidsambities zal het gebouw tevens Paris Proof worden en scoort het hoog op de verschillende ESG-criteria. Het wordt voorzien van een open-source systeem van zelflerende algoritmes in combinatie met artificial intelligence. Het kantoor is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company.

Het gebouw zal onder meer het Benelux-hoofdkantoor van IBM huisvesten. IBM is sinds 1952 gevestigd in de Amsterdamse Riekerpolder.

ABN Amro treedt op als financieringspartner voor Red Company. In deze ontwikkeling is Red juridisch bijgestaan door Allen & Overy, in samenwerking met DLA Piper.

Scroll naar boven