RED Company en Redevco realiseren The BaanTower in Rotterdam

Rotterdamse ontwikkelaar RED Company en Redevco realiseren honderden appartementen in hoge woontoren.

The BaanTower, een opvallende, 159 meter hoge woontoren, ontwikkeld door RED Company en ontworpen door Powerhouse Company, wordt een van de duurzaamste appartementengebouwen van Rotterdam. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, een innovatieve thermische energieopslag en een groen dak en dakterras om biodiversiteit te stimuleren geven daar blijk van. Het toekomstige icoon, met 427 appartementen waarvan 30% in het middensegment, is gelegen in het Baankwartier.

De bouw van The BaanTower begint naar verwachting in september 2023 en de oplevering staat gepland voor 2026. ABN AMRO is de financierende bank voor deze joint venture.

De samenwerking is volledig in lijn met de missie van Redevco om het voortouw te nemen in de transformatie van steden, om ervoor te zorgen dat ze duurzaam en leefbaar zijn in de toekomst. Het is ook een concreet voorbeeld van Redevco’s diversificatiestrategie. Voor RED Company, dat in 2015 begon met de ontwikkeling van The BaanTower, betekent het een eerste investering in woningen.

Verdichting

Redevco en RED Company geloven dat mixed-use ontwikkelingen met woningen een sleutelrol spelen in de verdichting van steden, en zorgen voor een meer duurzame, sociale en inclusieve samenleving. The BaanTower is hier een perfect voorbeeld van.

De iconische woontoren biedt een breed aanbod van zorgvuldig ontworpen appartementen, variërend van studio’s tot eengezinswoningen en penthouses, wordt gecombineerd met een groot aantal voorzieningen voor allround comfort. De bewoners van The BaanTower kunnen ontspannen in het zwembad een wandeling maken door de daktuin, gebruikmaken van de fitnessruimte, werken in de bibliotheek of de gemeenschappelijke woonkamer reserveren voor een event. De bewoners kunnen zelfs een gastenappartement boeken voor vrienden en familie.

The BaanTower is ontworpen met een geïntegreerd duurzaamheidsconcept volgens de regels van de Trias Energetica: verminder de totale energievraag, maak voor de resterende vraag gebruik van duurzame bronnen, en gebruik (indien nodig) efficiënt energie uit andere bronnen.

Flexibele plattegrond

Het groene dak voorkomt hittestress, stimuleert de lokale biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit. De toren wordt uitgerust met een WKO-systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van ondergrondse watervoerende lagen om thermische energie op te slaan en terug te winnen voor verwarming en koeling. PV-panelen leveren groene energie aan het hele gebouw. Naast de gemeenschappelijke buitenruimte heeft het overgrote deel van de appartementen beschikking over een eigen buitenruimte. Flexibele plattegronden zorgen voor een lange levensduur: de appartementen in The BaanTower kunnen worden gesplitst of juist gecombineerd, afhankelijk van de toekomstige vraag.

Scroll naar boven