Realterm koopt intermodaal complex in Venlo

De aankoop omvat drie gebouwen aan de Celsius- en Newtonweg in Venlo.

Investeringsmanager Realterm heeft drie objecten aangekocht aan de Celsiusweg 60 en Newtonweg 23-25, die samen 21.049 m² bestrijken. Het Kadaster melt een koopsom van iets meer dan € 19,7 mln. Het gaat om een intermodaal overslagcomplex op een terrein van 38.904 m² in Venlo.

Huurder is Seacon Logistics, een internationale vervoerder die gebruikmaakt van de spoorlijn naast het complex, gelegen vlakbij de haven. Uitbreiding daarvan is onderweg en wordt nog dit jaar voltooid.

Versterking positie

‘Dit is de vierde aankoop in de region Venlo en het versterkt de positie van Realterm in de transportlogistiek,’ zegt Marieke de Jong, Head of Investments in de Benelux van Realterm. De drie objecten hebben bij elkaar 28 loading docks, 2240 m² kantoorruimte en 18.809 logistieke ruimte.

‘Venlo is de best presterende logistieke hub in Nederland met meer dan twee miljoen m² logistieke ruimte en minder dan een procent leegstand in de eerste helft van 2023’, aldus Daniela Quiñones Gómez, Associate, Fund Management, Realterm.

De verkoper werd bijgestaan door TLF Real Estate en CMS.

 

Scroll naar boven