Q-Park opent eerste parkeergarage aan strand van Scheveningen

Q-Park heeft zijn eerste parkeergarage aan het strand van Scheveningen geopend.

 

Q-Park Strandweg telt drie verdiepingen en biedt 750 openbare parkeerplaatsen. Twintig daarvan zijn er uitgerust met een elektrische laadpaal. De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.

De parkeergarage is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met Queeste Architecten en gebouwd door Continental Car Parks. Q-Park huurt Q-Park Strandweg voor twintig jaar.

Q-Park Strandweg is de vijftiende parkeergarage van Q-Park in Den Haag. Om de parkeergarage te kunnen bouwen is 130.000 kubieke meter duinzand afgegraven en afgevoerd. Dit duinzand zal deels worden teruggestort, waardoor Q-Park Strandweg als het ware in de duinen komt te liggen. Boven op de garage worden in opdracht van VolkerWessels Vastgoed meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie gebouwd. Ook het Marine-monument krijgt hier een plek.

Scroll naar boven