PROVADA Woonzorgcomplex Bospark krijgt 120 huurwoningen

In samenwerking met Bouwinvest, Fundis en Ruimtemaken heeft Bébouw Midreth de aanbesteding voor de ontwikkeling aan de Bosparkweg in Alphen aan den Rijn gewonnen. Het Bouwinvest Healthcare Fund zal als beoogd institutionele belegger de 120 huurwoningen aankopen en verhuren.

De overeenkomst is woensdag 15 juni door alle partijen ondertekend op de Provada. Woonzorgcomplex Bospark biedt een innovatief woonzorgconcept. Senioren kunnen hierdoor langer thuis blijven wonen, ook bij het ontwikkelen van een beginnende- of ernstige zorgvraag. Een combinatie van thuiszorg en zware zorg, het bevorderen van bewonersactiviteiten en het faciliteren van ontmoeting maken het concept bijzonder.

In het ontwerp is gekozen voor het concept ‘leefstraten’. Dat worden sociale ontmoetingsplekken op de verdiepingen met toegangen tot de woningen in combinatie met private en gemeenschappelijke terrassen. Deze worden uitgevoerd in houtconstructies. De toepassing van hout is duurzaam, maar zorgt ook voor een aangenaam leefklimaat. Daarnaast biedt Bospark ruimte voor tal van gemeenschappelijke ruimtes zoals een kookstudio, huiskamer, bibliotheek, fietsenmaker en een collectieve binnentuin. De exacte invulling wordt bepaald in overleg met de toekomstige bewoners.

Duurzaam en gezond
Woonzorgcomplex Bospark wordt een duurzaam gebouw. Het gebouw gaat zuinig om met hernieuwbare energie, heeft een zo klein mogelijke milieu-footprint en zoveel mogelijk herbruikbare materialen. Het complex krijgt PV-panelen en een goede, energiezuinige ventilatie, die in combinatie met een duurzame warmtevoorziening zorgt voor een gezonde leefomgeving. Het gebouw is een ontwerp van Heren 5 Architecten. Delva Landscapes is betrokken als landschapsarchitect.

Planning
Nu de intentieovereenkomsten zijn ondertekend, kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de verdere uitwerking van het plan. Rekening houdend met de voorbereidingen en procedures zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 de eerste paal de grond in gaan. Bospark zal dan in 2025 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.

Scroll naar boven