PROVADA Wonen Limburg neemt 253 appartementen af in Maastricht

Op woensdag tekenden woningcorporatie Wonen Limburg en ontwikkelaar RO groep op de Provada de koopovereenkomst voor 253 appartementen.

De bouw van twee woongebouwen met 80 appartementen en 173 studio’s gaat nog dit jaar van start en de oplevering is voorzien voor medio 2025. Het vergroot het aanbod voor betaalbare en middenhuurwoningen voor een brede doelgroep.

Johan Pas, wethouder Wonen van de gemeente Maastricht vult aan: ’Ik ben trots op deze mooie ontwikkeling voor de stad Maastricht, vooral omdat dit project voorziet in een belangrijke behoefte namelijk 60% betaalbare woningen’.

Parkachtig

De bouwlocatie aan de Terblijterweg ligt op korte afstand van sportpark de Geusselt en ligt dichtbij diverse in- en uitvalswegen. De binnentuin van de vier verdiepingen tellende woongebouwen worden parkachtig ingericht. Naast het verminderen van hittestress biedt deze groene zone de bewoners een fijne plek om elkaar te ontmoeten.

De aankoop kwam tot stand in samenwerking met ontwikkelaar RO groep Maastricht, de gemeente Maastricht en bouwbedrijf Van Wijnen.

Scroll naar boven