PROVADA Vierhonderd sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp

In de duurzame nieuwbouwwijk Lincolnpark in Hoofddorp worden de komende jaren rond de 400 sociale huurwoningen gebouwd.

Dat hebben de gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Eigen Haard in een samenwerkingsovereenkomst afgesproken. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw en manager Ontwikkeling en Acquisitie Maaike Alles van Eigen Haard ondertekenden de overeenkomst woensdag op de vastgoedbeurs Provada.

In de tweede fase van Lincolnpark worden 363 tot 423 sociale huurwoningen gebouwd. Wethouder Jurgen Nobel: ‘Daarmee komen we in totaal op 30 procent sociale huur. Ontzettend belangrijk, want juist de betaalbare woningen zijn heel hard nodig.’

In totaal wordt de helft van alle woningen in de nieuwe wijk betaalbaar, naast sociale huurwoningen komen er ook woningen in het middeldure segment.

Aan Lincolnpark wordt tot 2030 gewerkt. Het wordt een duurzame woonwijk. De hele wijk wordt energieneutraal en bij de bouw wordt rekening gehouden met het veranderende klimaat. Verder wordt er zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout en wordt de wijk groen, met veel bomen en struiken. In de wijk krijgen voetgangers en fietsers de ruimte, met autoluwe straten en centraal parkeren in parkeerhubs.

Scroll naar boven