PROVADA Lieven de Key tekent voor appartementen op NDSM

Op de Provada tekenden projectontwikkelaar G&S& en Woonstichting Lieven de Key voor de overdracht van 136 woningen bestemd voor de verhuur.

De woningen zijn onderdeel van NoordBaak, een van de nieuwbouwprojecten van G&S& op de NDSM-werf in Amsterdam. De huurwoningen kijken uit over het IJ, Amsterdam Marina en de werf.

Lieven de Key koopt 106 sociale huurwoningen van G&S& in woontoren De Lange Nelle. Vijf daarvan zijn ‘rolstoelwoningen’, gerealiseerd voor mindervalide mensen. Daarnaast verwerft de woonstichting 30 middeldure huurwoningen in het naastgelegen gebouw Noorderhoofd. De oppervlakten van de 136 appartementen variëren van 45 tot 98 m². Alle woningen hebben eigen buitenruimten. Bewoners kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin.

Levendige stadswijk

De woningcorporatie was al in een vroeg stadium betrokken bij project NoordBaak. ‘We geloven erg in de groei van het NDSM-gebied, dat zich aan het ontwikkelen is tot een levendige stadswijk’, aldus Eelco Siersema, directeur vastgoed van Lieven de Key. ‘Deze aankoop is in lijm met onze ambitie om Amsterdam toegankelijker te maken voor woonstarters.’

NoordBaak bestaat in totaal uit vier woongebouwen, met commerciële voorzieningen op de begane grond, een parkeergarage en een gemeenschappelijke binnentuin. Gebouwen De Groote Kaap en De Kleine Kaap aan het IJ bieden plaats aan 71 koopwoningen. Het bouwproject is klimaatbestendig door het toepassen van waterbuffering. Bij hevige regen kan het dak een etmaal lang zestig liter per vierkante meter vastgehouden. Dit water kan worden gebruikt om de groene daken en de binnentuin te bewateren en om hittestress te beperken.

De NDSM-werf wordt in de komende jaren uitgebreid tot ongeveer 5000 huur- en koopwoningen, aangevuld met bedrijven, commerciële ruimten, culturele en vrijetijdsinstellingen, (kleine) kantoren, winkels en parkeervoorzieningen. De bouw van NoordBaak start naar verwachting in september 2023. De oplevering van de appartementen staat gepland in het eerste kwartaal van 2026.

Scroll naar boven