PROVADA Heijmans en Staedion starten eerste deelproject in Den Haag

Heijmans en woningbouwcorporatie Staedion hebben dinsdag op de Provada een turnkey-aannemingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van 220 huurwoningen in de gebiedsontwikkeling ‘Dreven, Gaarden en Zichten’ in Den Haag. 

Het betreft 117 sociale huur- en 103 middeldure huurwoningen. De overeenkomst heeft een contractwaarde van zo’n €67 mln.

De gemeente Den Haag, Staedion en Heijmans hebben de ambitie om de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest te transformeren van een verouderd en kwetsbaar gebied naar een aantrekkelijk, vitaal, veerkrachtig en duurzaam woongebied,  waar het aantrekkelijk en betaalbaar wonen en werken is voor verschillende doelgroepen.

Esther Fleers, directeur Heijmans Vastgoed: ‘De start van het eerste deelplan in Dreven, Gaarden en Zichten is een belangrijke mijlpaal. De ingezette vernieuwing wordt daarmee nu ook echt zichtbaar voor de bewoners en dat is belangrijk. Dat we nu, zelfs in deze lastige tijd, kunnen starten, is te danken aan de goede samenwerking tussen de betrokken partijen.’

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: ‘Met de bouw van Steenzicht is een eerste stap gezet voor vernieuwde buurten met een evenwichtige mix van verschillende woningen in Zichten. Dat is onder andere goed voor de doorstroming, want dan kunnen mensen in de eigen wijk en andere wijken ook een stap maken naar een ander type woning. De verschillende soorten woningen zorgen voor een aantrekkelijke buurt waar het prettig wonen en werken is. De differentiatie in doelgroepen en woningen leveren ook een bijdrage aan de leefbaarheid en vitaliteit van de wijk. En aan de gebiedsontwikkeling van het nationaal programma Den Haag Zuidwest.’  

Het is de eerste koopovereenkomst tussen Heijmans en Staedion binnen de gebiedsontwikkeling Dreven, Gaarden en Zichten. Deze gebiedsontwikkeling heeft een looptijd van in totaal twintig jaar. Het ontwikkelingsplan voorziet in de bouw van 3.500 nieuwe woningen en het terugbouwen of renoveren van 2.058 bestaande woningen. Daarbij ligt het accent, onder andere, op betaalbaar wonen voor verschillende doelgroepen in een aantrekkelijk en duurzaam woongebied.

Het heiwerk voor de te bouwen woningen start na de zomervakantie en de woningen worden naar verwachting opgeleverd in 2025. De ontwikkeling van de volgende vijf deelplannen in Dreven, Gaarden en opnieuw Zichten is al in volle gang.

Scroll naar boven