PROVADA Dura Vermeer realiseert sociale huurwoningen in Gouda voor Mozaïek Wonen

Op donderdag 16 juni is de aannemingsovereenkomst van het nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’ in Gouda ondertekend tijdens Provada.

De handtekening is gezet door Anne ter Steege, de kersverse directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen en David Snelleman, directeur van Dura Vermeer. In deze tijden van krapte op de woningmarkt, zijn de 156 sociale huurwoningen in Spoorzone Gouda meer dan nodig.

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex De Koploper met 156 sociale huurappartementen. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone en in nauwe samenwerking tussen Dura Vermeer, Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda tot stand gekomen.

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een deel levensloopbestendig. Daardoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komen maatschappelijke voorzieningen.

De planning is dat in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Binnenkort ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatieavond.

Dura Vermeer, opgericht in 1855, is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich richt op de Nederlandse markt met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Met circa 1,6 miljard omzet en circa 2800 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de grootste bedrijven in de bouw. Dura Vermeer Bouw Zuid West is een van de zelfstandige werkmaatschappijen van Dura Vermeer.

 

Scroll naar boven