PROVADA Bouwinvest Office Fund wil WTC Den Haag ‘slimmer’ maken

TPEX International en het Bouwinvest Office Fund gaan samenwerken om het gebouwmanagement van het WTC Den Haag energiezuiniger te maken met slimme technologie.

De samenwerkingspartners meldden dit woensdag tijdens de Provada. De wens van Bouwinvest om meer inzicht en controle te krijgen over de dagelijkse operatie van het WTC Den Haag, in combinatie met de grote ESG-ambities en de hoge verwachtingen van huurders, gaven hiervoor aanleiding.

Het WTC Den Haag beschikt over zo’n 42.500 m² kantoorruimte en heeft een prominente plek in het internationale zakencentrum Beatrixkwartier. Huurders zijn zowel lokale als internationale organisaties, maar ook corporate en creatieve bedrijven. Bouwinvest zet zich met diverse partners in om het WTC Den Haag Paris Proof te maken, onder andere door het energieverbruik te verlagen.

TPEX is een Smart Building Operator die slimme managementtools gebruikt om de prestaties van gebouwen te veranderen. Via haar Building Intelligence Platform biedt TPEX data gestuurde efficiëntie en ondersteuning aan gebruikers, facility managers, investeerders en vastgoedbeheerders. TPEX stelt klanten in staat om hun kerntaken en processen te optimaliseren en hen te voorzien van beter presterende gebouwen tegen lagere kosten.

Eén van de opgaven van Bouwinvest bij het verder verduurzamen van gebouwen is inzicht krijgen in energieverbruik. Hiervoor is dataverzameling noodzakelijk. TPEX monitort alle beschikbare data uit de aanwezige systemen en wordt afgezet tegen de gewenste prestaties. Zo wordt onder andere de luchtkwaliteit in combinatie met de hoeveelheid aanwezige mensen gemonitord.

Scroll naar boven