PROVADA Bouwinvest investeert in 50 duurzame eengezinswoningen in Veldhoven

Op Provada heeft het Bouwinvest Residential Fund de handtekening gezet voor de koop van 50 energieneutrale eengezinswoningen in Veldhoven.

De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Het fonds zal de woningen dan verhuren in het middenhuursegment. De woningen komen te liggen in de te ontwikkelen kleinschalige locatie ‘Bosakker’ aan de westkant van Veldhoven. Al eerder investeerde Bouwinvest ook al in woingen in in het nabijgelegen plan Huysackers.

Het project Bosakker is onderdeel van de grootste gebiedsontwikkeling van Veldhoven met in totaal 1.250 woningen. Bouwinvest verwacht een sterke huishoudensgroei in Veldhoven, één van de gemeentes die het effect zal voelen van de woningkrapte in het nabijgelegen Eindhoven.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: ‘Bouwinvest richt zich met investeringen vooral op betaalbare huurwoningen in de Holland Metropole Regio, waar Eindhoven onderdeel van is. Tegelijkertijd kijken we ook met bijzondere interesse naar gemeenten om de grote steden heen. Deze gemeentes zijn met het oog op de betaalbaarheid van woningen steeds belangrijker voor ons.’

Het project Bosakker omvat in totaal 129 woningen, bestaande uit 33 sociale huurwoningen, 50 middenhuurwoningen en 46 koopwoningen. De woningen worden bijzonder duurzaam opgeleverd (BENG 2 score ≤ 0). Er is daarnaast gekozen voor veel CO2-absorberend groen, een waterinfiltratiebevorderende speelweide, een bloemenweide en een moestuin.

Scroll naar boven