ProDelta doet logistiek centrum in havengebied Vlissingen van de hand

ProDelta heeft het logistieke complex gelegen aan de San Marinoweg 16 – 20 in Ritthem, het havengebied van Vlissingen, verkocht aan Bulk Terminal Zeeland (BTZ).

Het complex, dat in 2003 is ontwikkeld en ruim 30.000 m² omvat, is door ProDelta in 2007 verworven en sinds die tijd continu verhuurd geweest aan diverse bedrijven. Sinds 2017 is het in gebruik door BTZ.  Het bedrijf betaalde € 8,5 miljoen voor het logistieke complex, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

BTZ richt zich op de overslag van droge bulk: van houtpellets en biologische agriproducten tot stortstenen voor de versteviging van windturbines op zee. Het complex van BTZ in Vlissingen-Oost is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, van 2,5 naar 21 hectare. Het distributiegebouw aan de San Marinoweg maakt hier integraal deel van uit.  

ProDelta Real Estate zal zich de komende jaren focussen op de uitbreiding van de portefeuille in logistiek en industrieel vastgoed, zowel nationaal als internationaal. Verder zal er nadrukkelijk worden ingezet op groei van de portefeuille gericht op seniorenwoningen en woonzorgvoorzieningen voor particulieren.

Scroll naar boven