Portaal en ERA Contour leveren 74 nieuwe woningen in Leiden

In aanwezigheid van bewoners, vertegenwoordigers van betrokken partijen en projectteamleden zijn de 74 nieuwe woningen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden opgeleverd.

Woningcorporatie Portaal en ontwikkelende bouwer ERA Contour, onderdeel van TBI, realiseerden het project.

Aan de Hoflaan en Weidehof zijn niet alleen meer woningen gekomen, maar door onder andere de brede galerijen, open tuinen en een doorkijkje naar de speeltuin, is het ook echt een plek geworden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Kleinschalig wonen in een eigentijdse woning in de wijk Haagweg-Zuid. In deze rustige wijk, dicht bij het centrum van Leiden, zijn aan de Hoflaan en Weidehof 74 energiezuinige appartementen in de sociale huur verrezen. Inmiddels hebben alle bewoners de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Klaar om fijn te kunnen wonen! Een aantal bewoners uit de toekomstig sloopwoningen aan de Titus Brandsmalaan en Wiardi Beckmanstraat, heeft hier hun nieuwe thuis gevonden.

Het woongebouw aan de Hoflaan telt vier verdiepingen; die aan de Weidehof telt er twee, dat is inclusief de begane grond. Er zijn meerdere typen gelijkvloerse twee- of driekamerappartementen tussen de 50 en 65 vierkante meter groot, met een kleine fietsenberging op de begane grond. De woningen zijn gasloos opgeleverd. Ze zijn bovendien uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele woningen. De zeer energiezuinige appartementen hebben het energielabel A++.

Scroll naar boven