Plannen Hoornes Noordoost in Katwijk definitief

Dunavie en gemeente Katwijk zetten hun handtekening onder de realisatie- en samenwerkingsovereenkomst voor Hoornes Noordoost in Katwijk.

De plannen voor tenminste 114 nieuwe huurwoningen tussen de Boerslaan en de Suurmondstraat worden definitief. Ook de straten tot aan de Langeveldstraat en Biltlaan vallen hieronder. Het is het plan om het hele gebied in de wijk aan te pakken.

Wethouder Mostert is blij dat het plan verder kijkt dan de eerste fase. “In onze gemeente is veel behoefte aan sociale- en vrije sector huur en koopwoningen. Ik ben dan ook trots dat we samen met Dunavie overeenstemming hebben om tussen 2023 en 2028 meer woningen te bouwen dan er oorspronkelijk gebouwd zijn. Dat we nu echt starten zorgt ervoor dat er in deze woningen halverwege 2025 ook echt huurders kunnen wonen. Elk jaar tot aan 2028 bouwt Dunavie door. Uiteindelijk bouwen ze meer dan 100 woningen extra ten opzichte van wat er nu staat. We maken samen echt snel stappen om minimaal 100 betaalbare woonkansen meer te realiseren.”

Scroll naar boven