Plan De Bostuinen voor Indische Buurt Zwijndrecht

Bouwonderneming Van Wijnen zal plan De Bostuinen realiseren in de Indische buurt, onderdeel van het Stationskwartier in Zwijndrecht.

De plannen omvatten de bouw van totaal 100 woningen voor Woonkracht10. Er komen 27 driekamerappartementen en 60 grondgebonden eengezinswoningen in verschillende huurprijsklassen en grootte en 13 vrije sector huurwoningen. Ook zal Van Wijnen 93 koopwoningen met zowel appartementen als grondgebonden eengezinswoningen ontwikkelen voor eigen rekening en risico.

Fase 1 van het project omvatte de nieuwbouw van 29 gezinswoningen aan de Sumatralaan. De volgende fase brengt een veel grotere verandering met zich mee. De sloop van verouderde woningen van Woonkracht10 en de gemeentelijke Basisschool de Dolfijn. Er komen meer nieuwbouwwoningen voor terug.

Lees ook: Eendracht maakt van lastige locatie succes

Uit de woningfabriek

De nieuwe woningen worden geproduceerd in de woningfabriek van Van Wijnen. Fijn Wonen, één van de woonoplossingen van Van Wijnen, realiseert snel betaalbare, mooie en duurzame woningen van voorspelbare kwaliteit.

Dit jaar start Van Wijnen met de uitwerking van de plannen. In 2024 wordt gestart met het slopen en bouwrijp maken van de grond, waarna naar verwachting eind 2024 kan worden gestart met de bouw. De oplevering van de nieuwe woningen zal gefaseerd plaatsvinden vanaf medio 2026.

Scroll naar boven