Pivot Park in Oss groeit ruim 25% door oplevering Curie-gebouw

Vrijdag heeft aannemer Dura Vermeer Bouw Zuid na bijna twee jaar bouwen het Curie-gebouw aan Pivot Park opgeleverd.

Het negen verdiepingen tellende gebouw wordt vernoemd naar nobelprijswinnaar Marie Curie en biedt ruimte aan kantoren, laboratoria en gemeenschappelijke faciliteiten. Met de oplevering van dit duurzame gebouw voegt Pivot Park 11.000 m² toe aan de biofarmaceutische campus. Een uitbreiding van ruim 25 procent.

Brigitte Drees, CEO Pivot Park: ‘Het Curie-gebouw is volledig gevuld met bedrijven die al op Pivot Park ruimte huurden, maar behoefte hadden aan meer. Succesvolle start-ups en scale-ups op Pivot Park weten innovaties veelvuldig om te zetten in een geneesmiddel dat op weg is naar marktintroductie. Ruimte is dus hard nodig. Ongeveer 350 personen van zes verschillende bedrijven werken vanaf komend jaar in het nieuwe gebouw.’

Duurzaamheid

Het Curie gebouw is een gasloos en Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) door onder andere het gebruik van fossielvrije installaties, ledverlichting en zonnepanelen. Daarnaast krijgt het gebouw het duurzame Breeam-certificaat.

Het Curie-gebouw is gefinancierd door provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss, de aandeelhouders van Pivot Park. Nieuwbouw op Pivot Park is met de oplevering van het Curie-gebouw gereed, maar de volgende toekomstplannen zijn in ontwikkeling.

Vanaf half januari ontvangen de eerste huurders de sleutels. De officiële opening van het gebouw vindt plaats op 16 mei 2024.

 

Scroll naar boven