PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort

PingProperties heeft onlangs, namens PingProperties Intercity I CV, het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort verworven.

Het kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation van Amersfoort. Het gebouw is verdeeld over twee bouwdelen met een verhuurbare vloeroppervlakte van 17.080 m² en een inpandige parkeergarage voor zo’n 182 auto’s. De vier belangrijkste huurders zijn Huis voor de Gezondheid, Het Waterschapshuis, STOWA en NS Vastgoed. Met een bezettingsgraad van 80% bestaande uit vooral langjarige huurcontracten met (semi-)overheidsinstellingen geeft deze aankoop een stabiele en betrouwbare financiële basis.

Aankoopstrategie

PingProperties ziet meer potentie in het gebouwcomplex en gaat het daarom optimaliseren door functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en technologische voorzieningen te verbeteren. Dit vindt plaats in lijn met het ESG-beleid van PingProperties. Het businessplan is opgedeeld in vier verschillende bouwdelen: het laagbouw kantoor, het winkelpodium, het hoogbouw kantoor en de parkeervoorziening.

Very Good

Voor elk component hebben we een specifieke strategie en propositie met toegevoegde waarde ontwikkeld, afgestemd op de unieke eigenschappen en behoeften van elk deel van het gebouw. De laagbouw heeft bijvoorbeeld een energielabel A en Breeam In-Use certificaat Very Good. Dit is op zich een comfortabel niveau. We zien echter dat de eisen van gebruikers op dit aspect steeds hoger worden en willen daarom een energielabel A+++ bereiken om de leegstaande ruimtes op te vullen.

Bij deze aankoop werd PingProperties geadviseerd door CBRE (commercial), Loyens & Loeff (juridisch), Hielkema (juridisch) en RechtStaete (fiscaal). JLL trad op als verkopend makelaar.

Scroll naar boven