PingProperties start bouw voor Lamboo en Siemens

PingProperties is begonnen met de nieuwbouw voor Lamboo Medical (15.500 m²) en Siemens (5500 m²) op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Het nieuwbouwpand is duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming. De ambitie is een Breeam Very Good In Use-certificaat te behalen. Het duurzaamheidsthema speelde al tijdens de voorbereidende werkzaamheden; het sloopafval van het voormalig Siemens-gebouw dat op het terrein stond is gerecycled tot het puinbed waarop gebouwd gaat worden. De voorzieningen van het gebouw – waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring – helpen mee om de energietransitie te realiseren en energiedoelen te bereiken. Het is tevens de ambitie van Siemens om op het terrein een Smart Grid-oplossing te implementeren waardoor de uitstoot van broeikasgassen nog verder kan worden teruggebracht.

Om invulling te geven aan de groeiambitie van de Dutch Tech Campus wordt er geïnvesteerd in ontwikkelingsplannen. In fase A is 6000 m² kantoorruimte gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+ voor Siemens Mobility en Yunex Traffic, opgeleverd in september 2021. Fase B was het toevoegen van een duurzame, gasloze bedrijfsruimte voor Topcon, opgeleverd in november 2021. Nu start de bouw van fase C: 21.000 m² nieuwbouw voor Lamboo Medical en Siemens. De oplevering staat eind 2022 gepland.

Scroll naar boven