PingProperties levert nieuwbouw Dutch Tech Campus op

PingProperties heeft 21.000 m² nieuwbouw opgeleverd voor Lamboo Medical (15.500 m²) en Siemens (5500 m²) op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Het nieuwbouwpand is duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming. Het duurzaamheidsthema was reeds onder de aandacht tijdens de voorbereidende werkzaamheden; het sloopafval van het voormalige Siemens-gebouw dat op deze locatie stond is gerecycled tot het puinbed waarop de nieuwbouw is gerealiseerd. Daarnaast zijn de gebouwvoorzieningen, waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring, vanuit hoge energiedoelstellingen ontwikkeld. Het gebouw is gebouwd conform Breeam Very Good In Use en voldoet aan de normen die vanuit de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) gesteld worden door de EU. Tevens is het de ambitie van Siemens om op het terrein een Smart Grid oplossing te implementeren, waardoor de uitstoot van broeikasgassen nog verder kan worden teruggebracht.

Ontwikkelingen Dutch Tech Campus

Om invulling te geven aan de groeiambitie van de Dutch Tech Campus wordt er geïnvesteerd in ontwikkelingsplannen. In fase A is 6000 m² kantoorruimte gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+ voor Siemens Mobility en Yunex Traffic, opgeleverd in september 2021. Fase B was het toevoegen van een duurzame, gasloze bedrijfsruimte voor Topcon, opgeleverd in november 2021. Nu is de bouw van fase C opgeleverd: 21.000 m² nieuwbouw voor Lamboo Medical en Siemens.

Scroll naar boven