PingProperties koopt voor 53 mln winkelcentrum Stadshart Oost Zoetermeer

Altera heeft samen met MN winkelcentrum Stadshart Oost in Zoetermeer verkocht aan PingProperties.

Het gaat om een winkelcentrum met veel non-food winkels, inclusief 48 bovengelegen appartementen met een oppervlakte van in totaal 27.500 m². Daarbij zijn 831 parkeerplaatsen met een gedeeld eigendom (45%) in vier parkeergarages. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster € 53 mln. Met de aankoop van Stadshart Oost breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit.

PingProperties gelooft in de kracht van (wijk)winkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is. “De kansen die het winkelcentrum biedt in combinatie met het sterke verzorgingsgebied van Zoetermeer maken een herpositionering naar een levendig convenience centrum een mooie uitdaging voor ons team” aldus Luc Baas, fondsmanager van PingProperties.

Verkoop past bij de toenemende focus van Altera en MN op food en convenience vastgoed. “Met de verkoop van het Stadshart in Zoetermeer groeit onze convenience portefeuille naar ruim 87% en optimaliseren we het risico-rendementsprofiel van ons winkelfonds verder”, zo verklaart Erwin Wessels, CIO Altera. “Een dergelijke portefeuille is minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen.” 

Het Stadshart Zoetermeer heeft zeer vele jaren een keurige bijdrage geleverd aan het rendement binnen de retailportefeuille van Pensioenfonds Metaal en Techniek, aldus vastgoedvermogensbeheerder MN. PMT is sinds de ontwikkeling van het Stadshart in de tweede helft van de jaren tachtig mede–eigenaar. De mogelijke ontwikkeling van een woontoren op de plek van de voormalige V&D hoort volgens George van Hooijdonk, manager strategic partnerships RE van MN, niet tot de core business. “Ook MN en pensioenfonds PMT richten zich steeds meer food & convenience vastgoed. Verder zal de portefeuille de komende periode worden aangevuld met nieuwbouwwoningen”,

Altera en MN werden bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, Capital Value, Dentons en BarentsKrans. PingProperties is bij de aankoop bijgestaan door CBRE, City Real Estate, Resi en Loyens & Loeff.

Scroll naar boven