Picnic opent nieuw distributiecentrum in Ridderkerk

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd distributiecentrum op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk.

Het nieuwe distributiecentrum aan de Peterselieweg wordt ontwikkeld en verhuurd door Impact Vastgoed en krijgt een oppervlakte van 42.000 m2. Het kavel heeft een omvang van 7 hectare. Picnic verwacht in Ridderkerk wekelijks ruim 200.000 kratten met boodschappen te verwerken.

Het distributiecentrum is ontworpen door architect Palazzo. Na de zomer van 2021 start de ontwikkelaar met de bouw, die een jaar in beslag neemt. Daarna zal Picnic zelf de mechanisatie inbouwen. De boodschappenbezorger ontwikkelt de benodigde geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines in eigen beheer.

Philip van der Ent, commercieel directeur Impact Vastgoed: “Sinds 2017 zijn wij nauw betrokken bij de vastgoedvraagstukken van Picnic. De afgelopen vier jaar hebben we kunnen werken aan het vertrouwen, is kennis gedeeld en ingebracht, met als eindresultaat een doordacht en optimaal marktconform gebouw voor nu en de toekomst.”

Anderhalf jaar geleden kondigde Picnic de ontwikkeling van een distributiecentrum in Utrecht aan. Dat centrum wordt over enkele maanden operationeel.  Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen met een van de ruim 1000 elektrische bezorgwagentjes. De omzet verdubbelde in 2020 naar 500 miljoen euro, in 2021 moet dat 1 miljard zijn.

 

Scroll naar boven