Patrizia verkoopt 23 winkelpanden in 11 Nederlandse steden

DBN Groep heeft samen met onder andere FFI een retailportefeuille van vastgoedbelegger Patrizia aangekocht.

De portefeuille bestaat uit 23 winkelunits en 6 woningen in 11 middelgrote steden, zoals Amersfoort, Arnhem (Ketelstraat), Breda (Broerstraat), Groningen en Nijmegen (Eindstraat). De aangekochte winkelpanden staan op uitstekende locaties, aldus de kopers. De winkels zijn verhuurd aan nationale en internationale retailers, zoals Zara, Kruidvat, Calzedonia, ICI Paris XL, Mc Donalds en Rituals.

De aankoop zorg voor een belangrijke uitbreiding van de retail-portefeuille, aldus DBN Groep. De portefeuille past goed binnen de strategie van de kopers. Zij richten zich op woningen, winkels, kantoren en light industrial vastgoed in de (middel-)grote steden. De bewuste panden waren in het verleden al eigendom van DBN Groep, als onderdeel van een veel grotere portefeuille die zeven jaar geleden aan Patrizia werd verkocht.

De kopers werden bij de aankoop bijgestaan door Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs, Baker & McKenzie en GBA accountants en adviseurs. De verkopende partij werd bij deze transactie geadviseerd door Brickstone en Loyens & Loeff.

 

Scroll naar boven