Partij Hart voor Den Haag verwijt gemeente ‘labbekakkerigheid’

Hart voor Den Haag-partijleider Richard de Mos is van mening dat het Haagse college te weinig woningen bouwt en stelt zelf projecten voor.

Hart voor Den Haag, dat in de raad negen van de 45 zetels heeft, legt de voorgenomen plannen naast wat wordt gerealiseerd en concludeert onder meer dat in 2023 slechts de helft van de woningambitie is gehaald: 2000 woningen in plaats van 4000, al heeft het college zelf het over 2650. Na 2026 zal volgens De Mos de woningproductie helemaal stilvallen. Richard de Mos verwijt de gemeente ‘labbekakkerigheid’. 

Hij denkt dat er in relatief korte tijd meer dan 10.000 woningen gebouwd kunnen worden. De Mos noemt hierbij concreet onder meer de locaties Verheeskade (1350 woningen), Plas van Reef (1500), Zevensprong (2000) en Escher Gardens Waldorpstraat (1200).

Regeldrift

De Mos pleit, samen met zijn partijgenoot Arjen Dubbelaar, opnieuw naar een onderzoek door een onafhankelijk bouwspecialist inzake het functioneren van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO). De Mos en Dubbelaar: ‘De stroperigheid en de doorgeslagen regeldrift zetten de stad op zeer grote achterstand,’ zo meldt hij op de site van Hart voor Den Haag, nog altijd de grootste partij in de gemeenteraad. ‘Er moet een beleid komen van doorpakken en de armen uit de mouwen steken.’

De Mos verwijst bij zijn kritiek op de stad Den Haag naar een onderzoek van PropertyNL, dat Den Haag een onhandige stad vond om in te bouwen: ‘Den Haag slechtste gemeente voor ontwikkelaars’. Met een rapportcijfer van 4,4 stond Den Haag onderaan de lijst.   

Scroll naar boven