Particulieren kopen samen met Base Capital 114 huurwoningen in Nijmegen

Institutionele belegger Base Capital koopt via één van haar investeringsfondsen 114 betaalbare huurwoningen met ondergelegen parkeergarage in het centrum van Nijmegen. Het fonds investeert samen met vermogende particulieren. 

De woningen zijn onderdeel van het transformatieproject de Boterfabriek op de locatie van de voormalige boterfabriek uit 1881. Projectontwikkelaar MWPO heeft het volledige ontwikkeltraject tot aan de start bouw uitgevoerd en is de verkoper. De realisatie is gestart in juni 2023 en wordt verzorgd door Wijnen Bouw, die het project naar verwachting begin 2025 oplevert.

Build to let aangemoedigd

Marco Maaks, directeur van Base Capital: “Het beleid van de overheid is gericht op het ontmoedigen van zogenaamde buy-to-let investeringen, namelijk het door particuliere beleggers opkopen van bestaande woningen en deze verhuren tegen hoge marktprijzen. Op deze manier worden immers woningen aan de schaarse koopwoningmarkt onttrokken. Tegelijkertijd moedigt de overheid ‘build-to-let’ beleggers juist aan om te investeren in de bouw van betaalbare huurwoningen. Door de omvang van grootschalige woningbouwprojecten zijn dit voornamelijk institutionele beleggers, maar dit kunnen ook heel goed vermogende particulieren zijn.”

“Door als collectief samen te investeren kunnen particulieren beleggen in huurwoningen zonder te concurreren met koopstarters. Met het fonds van Base Capital tonen wij aan dat particulieren juist een belangrijk onderdeel van de oplossing kunnen zijn en een grote maatschappelijke bijdrage leveren aan het vergroten van de voorraad betaalbare huurwoningen.”

Tiende stad van Nederland

Fondsmanager Jettie Hazelzet verklaart de keuze voor Nijmegen: “Door ons te concentreren op hoogwaardige vastgoedprojecten op binnenstedelijke locaties, verzekeren we ons van een stabiele waardeontwikkeling en voorspelbare cashflow. Nijmegen is als tiende grootste stad van Nederland erg interessant. Het heeft, na Utrecht en Amsterdam, het grootste tekort aan woningen. Daarnaast heeft het een top vijf positie als meest geliefde stad voor expats en staat het met 50.000 studenten op de vijfde plaats als studentenstad van Nederland. De beschikbaarheid van woningen is van cruciaal belang voor gerenommeerde instellingen zoals chipproducenten Nexperia en NXP, het Radboud UMC en de Radboud Universiteit voor huisvesting van hun eigen personeel. 

Scroll naar boven