Parteon koopt 64 woningen in Zaandam

Parteon heeft een overeenkomst getekend voor de aankoop van 64 sociale huurappartementen in Zaandam.

Partners Timpaan en Ontwikkeladviseur ontwikkelen in de nieuwe stadswijk Oostzijderpark in de eerste fase 543 woningen. De 64 appartementen zijn onderdeel van de fases Damloper en Duindoorn, die gerealiseerd worden door aannemer Thunnissen.

Damloper en Duindoorn bestaan in totaal uit 171 woningen, waaronder 120 appartementen: de 64 sociale huurappartementen voor Parteon en 56 appartementen bestemd voor vrije sector huur voor Green. 41 eengezinswoningen staan nu in verkoop en in augustus volgen 10 Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ).

Stedenbouwkundig bureau LAP is de ontwerper van het openbaar gebied en de buitenruimte en Just Architects is de architect van de bouwblokken. De realisatie zal naar verwachting starten eind 2022.

Totaal worden binnen Oostzijderpark circa 900 nieuwe woningen gebouwd. De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen) en een woontoren (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) zijn al in aanbouw.

De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, gezamenlijke tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij circa 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrije sector huur en 1/3 koopwoningen bedraagt.

Green Real Estate kocht eveneens 56 woningen in dit project.

Scroll naar boven