ParkHaven bouwt 650 woningen onder de Euromast

Ontwikkelcombinatie ParkHaven, bestaand uit Heijmans Vastgoed, TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren, gaat 650 appartementen bouwen in de omgeving van de Rotterdamse Euromast.

De gemeente Rotterdam gaf onlangs akkoord op bestemmingsplan ParkHaven010, dat het maritiem gebied aan de Parkhaven tot woongebied moet transformeren. De 650 appartementen worden in acht wooncomplexen gerealiseerd. In de gebouwen bestaat 20 procent uit sociale woningen, 30 procent uit middensegment, nog eens 30 procent uit hoger segment en 20 procent vormt de top. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2024 van start gaat.

De rauwe kade aan de Parkhaven moet veranderen in een groene waterkant met bomen, bankjes en veel ruimte om te wandelen en fietsen. Er zijn winkels, horeca en kleine kantoren gepland, auto’s worden geparkeerd in twee ondergrondse garages en er komen stallingen voor 2500 fietsen. In het gebied wordt bewust ruimte gecreëerd voor biodiversiteit, zodat er meer planten- en dierensoorten kunnen leven.

Scroll naar boven