Parkeergarage Haagse Maanweg opgeleverd

Pleijsier Bouw heeft onlangs de parkeergarage aan de Maanweg in Den Haag aan Borghese/COD opgeleverd.

Pleijsier Bouw kreeg de opdracht van Borghese/COD om een duurzame openbare parkeergarage met 121 parkeerplaatsen te realiseren. De groene daktuin die boven op de parkeergarage ligt, is volledig voorzien van retentiekratten. De parkeergarage zelf is voorzien van slimme LED-verlichting en tien laadpalen voor elektrisch vervoer.

Borghese Real Estate en COD zijn de ontwikkelaars van het gehele project en de parkeergarage is afgenomen door Dekfordt. Het ontwerp is gemaakt door Inbo, in samenwerking met Zonneveld Ingenieurs en Deltavormgroep.

Binckhorst

Sinds 2016 wordt het bedrijventerrein de Binckhorst, waar de Maanweg en het nabijgelegen Maanplein onderdeel van zijn, langzaam omgevormd tot een moderne stadswijk waar mensen wonen en werken. De parkeergarage Maanweg, uitgebaat door parkeerbedrijf Q-park, ligt naast het nieuwe woongebouw Elara en voorziet in de parkeerbehoefte van de omliggende kantoren, woontorens en diverse commerciële ruimtes.

Naast de 121 eigen parkeerplaatsen ontsluit Q-Park Maanweg het naastgelegen aparte parkeerdeel van kantoorverhuurder Unifore met nog eens 47 parkeerplaatsen. 

De nieuwe duurzame parkeergarage is een investering van en geplaatst in private placement bij enkele investeerders in het vierde eigen parkeerfonds van Dekfordt, met een volume van zo’n € 4 mln.

 
 
Scroll naar boven