Panattoni verkoopt logistiek park Wessem aan Cabot Properties

Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni Nederland heeft zijn volledig verhuurde Panattoni Park in het Limburgse Wessem verkocht aan Cabot Properties. Het logistieke park omvat circa 42.500 m², is ontwikkeld conform de Breeam-NL Very Good certificering en bestaat uit circa 24.000 m² logistieke ruimte.

GXO, ’s werelds grootste dienstverlener in pure-play contractlogistiek, tekende onlangs een langjarig huurcontract voor het park. Het distributiecentrum is gelegen op een herontwikkelingslocatie waar tot 2013 een oude steenfabriek was gevestigd. Na de sluiting stond het fabriekspand jarenlang te koop.

 In 2019 werd het uit 1915 stammende fabrieksgebouw gesloopt en het terrein gesaneerd waarna Panattoni er een duurzaam distributiecentrum bouwde. Het gebouw is volledig elektrisch en aardgasvrij. Naast het distributiecentrum met kantoor, omvat het park tevens een fietsenstalling, een parkeerterrein met elektrische oplaadstations en groene zones.

Cabot Properties werd bij de aankoop bijgestaan door CBRE. Panattoni Nederland werd bij deze transactie bijgestaan door JLL. De partijen hebben afgesproken de waarde van de transactie niet bekend te maken.

Scroll naar boven