Panattoni levert warehouse XL Businesspark Almelo op

Vastgoedontwikkelaar Panattoni levert deze maand het duurzame, multifunctionele logistieke gebouw, Panattoni Park Twente op. Het gebouw beslaat 55.000 m² en wordt gecertificeerd met Breeam-NL Excellent.

Panattoni Park Twente maakt onderdeel uit van het bredere XL Businesspark Almelo dat fungeert als  transport hub voor Europa. Het is de laatste beschikbare grote kavel op het businesspark.

Panattoni Park Twente heeft 48 laaddocks en bijna 400 parkeerplaatsen. Het warehouse is op te delen in 4 individuele units met elk een eigen kantoor. Het Breeam-Excellent gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen, is aardgasvrij en maakt gebruik van zo’n 4000 zonnepanelen om groene energie op te wekken voor de toekomstige huurder(s).

Dit aantal kan verder uitgebreid worden op basis van de energiebehoefte. Daarnaast is bij het ontwerp veel aandacht besteed aan interne luchtkwaliteit en visueel en technisch comfort ten behoeve van het welzijn van de gebruikers.

Door de ligging leent Panattoni Park Twente zich als een logistieke warehouselocatie voor uiteenlopende bedrijven. Naast goede verbindingen met de snelwegen zijn er diverse mogelijkheden voor duurzaam transport in- en uit Europa. Zo biedt de aanwezigheid van de containerterminal en de openbare laad- en loskade op het XL Businesspark een alternatief voor vervoer per vrachtwagen.

Scroll naar boven