P3 Logistic Parks belegt in DC in ontwikkeling in Amstelveen

P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuwe ontwikkeling in Amstelveen, P3 Amstelveen geheten.

De langetermijninvesteerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het te ontwikkelen distributiecentrum van 27.000 m² gekocht van logistieke vastgoedontwikkelaar Ringmeer en zal op korte termijn beginnen met de ontwikkeling van P3 Amstelveen als state-of-the-art distributiecentrum, met verwachte oplevering begin volgend jaar.

P3 Logistic Parks heeft de nieuwe ontwikkeling gekocht op vrije grond in bedrijventerrein De Loeten, een logistiek gebied in gemeente Amstelveen, dat bekend staat om zijn (glas)tuinbouwsector. Dankzij de directe nabijheid van Amsterdam en Schiphol is het ideaal gelegen voor nationale en internationale logistieke bedrijven.

P3 Amstelveen wordt naar verwachting begin volgend jaar opgeleverd. Na oplevering zal het pand bestaan uit 27.446 m² verhuurbare ruimte, waaronder 22.618 m² magazijnruimte, 1300 m² kantoorruimte en 3500 m² mezzanine. Dit state-of-the-art distributiecentrum, een gezamenlijk ontwerp van Heembouw Architecten en Nes Vastgoed, is ideaal voor licht industrieel gebruik, met een vloerbelasting van 5000 kg, een vrije hoogte van 12,2 m en 20 dockdeuren. Het is deelbaar in twee units, waardoor het mogelijk is het gebouw voor meerdere huurders te gebruiken.

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel tien logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Als hoogwaardige, moderne logistieke ontwikkeling zal P3 Amstelveen naar verwachting het BREEAM-certificaat Excellent ontvangen. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en fotovoltaïsche panelen.

Na de bouw van P3 Echt is Heembouw opnieuw aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Amstelveen.

In de transactie werd Ringmeer BV ondersteund door Cushman & Wakefield. GT Law en Houthoff traden op als juridisch adviseurs bij de transactie.

Scroll naar boven