P3 koopt distributiecentrum in Herkenbosch

P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum van 62.300 m² op een logistiek bedrijvenpark in het Limburgse Herkenbosch.

De lange-termijnbeheerder, investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het project gekocht van woningen-, kantoren- en logistieke vastgoedontwikkelaar Solidiam. Het distributiecentrum, dat P3 Herkenbosch zal heten, wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Het project bestaat uit kantoor-, logistieke en semi-industriële gebouwen. Met verbinding aan de N570 en dicht bij de A73, is het gebied goed bereikbaar, ook vanuit België en Duitsland.

De bouw start in Q1 van 2024. Na oplevering in bestaat P3 Herkenbosch uit 62.341 m² verhuurbare ruimte, waaronder 55.540 m² magazijnruimte, 3.098 m² kantoorruimte en 3.703 m² mezzanine. Met toepassing van LED verlichting, een watermanagementsysteem, parkeerfaciliteit voor fietsen en de optie om fotovoltaïsche panelen te installeren, wordt er focus gelegd op energieprestatie. Voor P3 Herkenbosch streeft P3 naar een Breeam-certificaat ‘Excellent’ voor duurzaamheid.

Elf vestigingen

Léon Vié, managing director Nederland en België bij P3 Logistic Parks: “P3 Herkenbosch is de volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. Deze deal volgt na onze vorige forward-funding acquisities in Amstelveen, Assen en recentelijk Emmen. Het is een succesvolle manier gebleken om onze activiteiten verder uit te breiden. We kijken ernaar uit om opnieuw een modern distributiecentrum op een belangrijke locatie toe te voegen aan ons Nederlandse portfolio.”

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel elf logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

P3 werd tijdens deze transactie geadviseerd door Dentons met Uijthoven Vastgoedadvies als bemiddelaar. Solidiam werd geadviseerd door Rechtstaete. Goldbeck is aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Herkenbosch.

Scroll naar boven