Overeenkomst voor bijna 400 huurwoningen in Wisselspoor

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, tekent Turnkey overeenkomsten met SSH en Woonin voor 397 huurwoningen in Wisselspoor in Utrecht.

Woningcorporatie Woonin verhuurt duurzame en betaalbare huurwoningen aan mensen met een lager inkomen in met name Utrecht en omgeving. De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) is specialist in studenthuisvesting. Jebber is het ontwikkelbedrijf van SSH en is namens de specialistische huisvester verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van de turnkey overeenkomst.

De verkoop van de studentenwoningen aan SSH en de sociale huurwoningen aan Woonin sluit naadloos aan op de ambitie van Synchroon om inclusieve wijken te ontwikkelen voor iedereen die van de stad houdt en hier graag woont. Monique van Loon, directeur van Jebber: ‘Er is een schrijnend tekort aan woonruimte voor studenten. We zijn heel blij 335 woningen (249 zelfstandig en 86 onzelfstandig) toe te voegen aan het woningaanbod van de SSH.’

Bouwfase 1, onderdeel van Wisselspoor deelgebied 2 t/m 4 , is gelegen aan de 2e Daalsedijk in Utrecht, noordwestelijk van het centrum. Deze bouwfase betreft de vervolgfase op het reeds opgeleverde Wisselspoor deelgebied 1. Bouwfase 1 bestaat in totaal uit 538 woningen waarvan 141 betaalbare koopappartementen en 397 huurappartementen, variërend van onzelfstandige (ca. 15 m2) en zelfstandige studentenwoningen (tot ca. 36 m2) tot sociale huurappartementen (ca. 65 m2).

Van Wijnen is verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen in Bouwfase 1 en zal in juli 2023 starten met de bouw. De oplevering van de woningen zal omstreeks eind 2025 plaatshebben. Synchroon heeft de gronden voor Bouwfase 1 inmiddels afgenomen van NS Vastgoed.

Capital Value adviseerde Synchroon tijdens de tenderselectie waar uiteindelijk Woonin en SSH uit zijn geselecteerd.

Scroll naar boven