Over Engh realiseert turn-key DC in Rotterdam

In samenwerking met Over Engh Vastgoed realiseert Bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw een turn-key distributiecentrum van bijna 35.000 m² in Rotterdam.

Het warehouse komt op een kavel van 56.000 m² op Distributiepark Maasvlakte West in de haven van Rotterdam. De eerste fase is reeds verhuurd aan HM Group. De bouwcombinatie realiseert het DC turn-key vanaf ontwerp en engineering tot en met de uitvoering.

De duurzaamheidsambitie van het distributiecentrum is Breeam Outstanding. Het gebouw wordt energieneutraal door middel van warmtepompen en PV-panelen. Daarnaast worden diverse andere duurzame maatregelen toegepast.

Het gebouw meet in totaal 35.000 m², waarvan 2000 m² mezzanine en 2400 m² kantoor. Het kavel is gesitueerd naast het in aanbouw zijnde warehouse van het Koreaanse Busan Port Authority (BPA) dat eind 2021 door Hercuton opgeleverd wordt. Begin september start het grondwerk, de oplevering staat gepland in juli 2022.

HM Group is een samensmelting van diverse logistieke bedrijven, waaronder Hooymeijer en VVT Europa, die alle diensten uitvoert vanaf terminal tot achterland op het gebied van transport, opslag en haven.

Scroll naar boven