Oude gasfabriekterrein in Krommenie op de schop

Gemeente Zaanstad en VOF Horizon Ontwikkeling tekenen de koop-ontwikkelovereenkomst voor het oude gasfabriekterrein in Krommenie.

In 2020 koos een meerderheid van de buurtbewoners van het oude gasfabriekterrein voor het ontwerp ‘de Rolreder’ van projectontwikkelaar VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking van Timpaan en Bot Bouw. 

De Rolreder bestaat uit 50 nieuwbouwwoningen waarvan 15 woningen bestemd zijn voor sociale huur. Daarnaast omvat het ontwerp 12 seniorenwoningen met een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. De inrichting van de openbare ruimte rondom de woningen herinnert aan het verleden van de gasfabriek en biedt een aantal ontmoetingsplekken.

Nu de koop-ontwikkelovereenkomst getekend is, volgt de bestemmingsplanprocedure. Na het vaststellen van het uitwerkingsplan kan de ontwikkelaar een omgevingsvergunning aanvragen. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd. 

Het nieuwbouwproject is onderdeel van het programma MAAK.Zaanstad dat de komende 20 jaar bestaande wijken transformeert naar wijken waar wonen, werken en recreëren naast elkaar bestaat.

Scroll naar boven