Oplevering woningen Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn

Eind maart worden door Thunnissen de laatste woningen in de nieuwe stadswijk Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn-centrum opgeleverd.

Om dit te vieren is woensdag 8 maart, na een rondgang door de wijk met het projectteam en andere betrokkenen, symbolisch de sleutel van de wijk overhandigd aan wethouder Gerard van As.

Met de voltooiing van dit nieuwe stukje Alphen is de volgende stap gezet in de centrumontwikkeling Stadshart Lage Zijde. Op de locatie van het Aarplein in het hart van Alphen, voormalig parkeerterrein en evenementenlocatie, is samen met architectenbureau Van Manen en onder supervisie van coördinerend architect Jos van Eldonk een nieuw stukje binnenstad gecreëerd.

Het Aarkadekwartier bestaat uit drie zorgvuldig ingepaste en gesloten bouwblokken, een verdiepte parkeergarage, vriendelijke straatjes en een sterk verkleind plein.

In totaal zijn 105 koopwoningen gerealiseerd in het middeldure en duurdere segment. Elke woning heeft een eigen identiteit en woonsfeer, van sfeervolle hofwoningen

aan de intieme woonstraatjes tot statige herenhuizen aan het plein, appartementen aan de Vest of grachtenpanden aan het water.

Na een uitgebreide marktconsultatie en tenderprocedure op zowel prijs als kwaliteit heeft de gemeente Alphen aan den Rijn de grond in 2018 aan Thunnissen verkocht.

Binnen enkele gestelde kaders heeft de gemeente voor deze binnenstedelijke opgave de creativiteit verder bij de markt gelaten. Thunnissen kreeg de vrijheid om in samenspraak

met de buurt een plan te ontwikkelen.

 

Scroll naar boven