Oplevering tweede toren Ruitersbos in Breda

Deze week is de tweede toren van wooncomplex Ruitersbos aan de Brahmslaan 2 in Breda opgeleverd.

Het gaat hierbij om 36 zelfstandige seniorenappartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruime voor in totaal 73 appartementen. Alle huurders nemen binnenkort hun intrek.

Sloop-nieuwbouw

Op loopafstand van het Mastbos in Breda ligt wooncomplex Ruitersbos, bestaande uit twee torens. De oude torens stammen uit de jaren 60 en waren verouderd. Met het oog op duurzaamheid en de veranderde zorgbehoefte zijn beide torens vervangen. Met het sloop-nieuwbouw project kunnen er ook meer woningen teruggebouwd worden. Het aantal appartementen stijgt van 44 naar 73.
De nieuwe torens met allebei zeven woonlagen worden met elkaar verbonden door een overdekte corridor. Ook is er een ontmoetingsruimte, scootmobielstalling en extra parkeergelegenheid gerealiseerd.

Samenwerking

De nieuwbouw is in opdracht van Woonzorg Nederland gerealiseerd door aannemer Ouwehand Bouw uit Gorinchem onder directievoering van BBC Bouwmanagement en in samenwerking met de ontwerpers en ingenieurs van Agnova Architecten, Pieters Bouwtechniek, Vollmer & Partners en De Groene Jongens.

Scroll naar boven